Door Michka Chel - Koken op een eiland van klei
Lamburgers met Tomasu
:quality(10):blur(10,10))
Ingrediënten
- 160g Lamsgehakt
- 1 Ui fijngesnipperd
- Tomasu sojasaus op smaak
- Peper en zout op smaak
Bereiding
Doe het gehakt in een kom. Voeg peper, zout, gesnipperde ui en de sojasaus toe en meng alles met je handen door elkaar. Let op doe dit niet te lang dan worden je burgers te compact. Verdeel het gehakt en vorm er mooie burgers van.
Grill de burgers op een hete grill/BBQ of in een koekenpan met een beetje olie. Je schroeit de burgers alleen dicht en maakt een mooi korstje. Nu leg je de nog rauwe burgers op een bakplaat of bord te rusten.
De burgers hebben nog 5-10 minuten gaartijd nodig opnieuw in de pan/oven of BBQ dus plan wanneer je gaat serveren dat de burgers op tijd afgebakken worden. Ze mogen nog lekker rosé zijn van binnen.