Door Michka Chel - Koken op een eiland van klei
Sticky karamel uien
:quality(10):blur(10,10))
Ingrediënten
- 8 uien
- 3 el suiker
- 2 el honing
- 2 el olijfolie
- 3 el Tomasu Soy Sauce
- 1 el sesamolie
- 2 el water
- Peper en zout op smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 185 graden. Pel de uien en snijd deze doormidden. Doe ze op een ovenschaal of bakplaat bekleed met bakpapier.
Meng suiker, honing, olijfolie, sojasaus, sesamolie en water door elkaar in een maatbeker of in een kopje. De olie en het water zullen nooit goed mengen, maar als de honing en suiker zijn opgelost is het prima.
Besprenkel de uien met het mengsel en voeg peper en zout op smaak toe. Meng dit goed zodat de uien helemaal ingesmeerd zijn.
Bak de uien ongeveer 30 minuten in de oven totdat ze lekker sticky en licht bruin gekarameliseerd zijn.