Door Takinka Lansink Dodero - chevicheceviche
Klassieke Taradito
:quality(10):blur(10,10))
Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereiding 10 min
- 50 ml wittewijnazijn
- 20 g rietsuiker
- 1⁄2 komkommer
- 4 el ají amarillopasta of 1 spaanse peper
- sap van 2 limoenen
- 1 el zoete Tomasu sojasaus
- mespuntje zout
- 400 g corvina, gesneden als carpaccio
- zwarte sesamzaadjes
- gedroogde wakame zeewier
- furikake
- eventueel: bonitovlokken
Ook nodig
- mandoline
- citrusknijper
:quality(10):blur(10,10))
Bereiding
Kook in een steelpan de azijn en suiker op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost.
Haal van het vuur en laat afkoelen. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes (mandoline!) en leg deze in het azijnmengsel. Meng de ají amarillopasta, het limoensap, de sojasaus en een snufje zout tot een smakelijke tijgermelk.
Schik de carpaccio in een cirkel op elk bord en schenk in het midden een laagje tijgermelk.
Draai een torentje van komkommer in het midden van de cirkel. Garneer met sesamzaadjes, wakame, furikake en eventueel bonitovlokken.