Door Suzan Aretz - BBQtijd
Koreaanse BBQ burgers
:quality(10):blur(10,10))
Ingrediënten
Burgers
- 900 gram grof gemalen rundergehakt
- 3 teentjes knoflook, geraspt
- 2 tl geraspte gember
- 2 tl sesamolie
- 2 el Tomasu sojasaus
- 2 el Gochujang pasta
- versgemalen witte peper
Pittige Koreaanse BBQ saus
- 75 ml maple syrup
- 60 ml Tomasu sojasaus
- 30 ml frambozenazijn (of rijstazijn)
- 2 el Gochujang pasta
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 1 el geraspte gember
- 1 el sesamolie
- ½ el maïzena
Om te serveren
- bao buns (gestoomd)
:quality(10):blur(10,10))
Bereiding
Meng alles goed en bak dan een klein stukje in een hete pan om te proeven of je het geheel mooi in balans vindt. Je kunt je smaak nu nog bijstellen namelijk.
Vorm er daarna burgers van, van ongeveer 50 gram per stuk. Leg ze, met een bakpapiertje ertussen, in een schaal en zet afgedekt in de koelkast weg tot gebruik. Verhit je BBQ direct op 200 en zorg dat je rooster goed schoon is.
Stoom je bao-broodjes gaar terwijl je de burgers bakt. Bak de burgers 6 minuten aan de ene kant (niet omdraaien tussentijds!) en daarna nog 5 minuten aan de andere kant.
Voor nog meer smaak kun je de burgers lakken met de BBQ saus. Maar serveer die er sowieso apart bij. Want zó lekker!
Alles mengen, aan de kook brengen, 1 minuut laten pruttelen terwijl je met een garde goed blijft roeren en dan af helemaal laten koelen.