Door Nicole Mulder - Head of Experience bij Tomasu

Rode Paprikasoep

"Dit recept is makkelijk en gezond, mijn absolute favoriet."

Ingrediƫnten

  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika
  • 2 gele paprika
  • 800 ml kippenbouillon
  • 4 el tomasu sojasaus
  • 2 tl paprikapoeder
  • Olijfolie

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Keukenmes
  • Blender

Bereiding soep

Snijd de paprika in blokjes, maar bewaar een paar ringetjes voor de garnering.

Snipper de sjalotjes en knoflook. Verhit de pan, doe er wat olijfolie in en fruit de sjalot en knoflook. Voeg een theelepel paprikapoeder en tomasu sojasaus toe. Voeg de paprikablokjes toe en laat 5 minuten koken.

Voeg de kippenbouillon toe en laat 10 minuten sudderen. Pureer de soep.

Opdienen

Schenk de soep in voorverwarmde borden en garneer met de paprikaringetjes en wat extra tomasu sojasaus.