Door Michkel Chel - Koken op een eiland van klei
Hazenrug om een nestje van zuurkool
:quality(10):blur(10,10))
Ingrediënten
- 1 Hazenrug van 1 wilde haas
- 1kg zuurkool
- Tomasu sweet op smaak
- Peper en zout op smaak
- Zonnebloemolie om te bakken
- Roomboter om te bakken
Bereiding
Haal het vlees zeker 2 tot 3 uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Wrijf de hazenrug goed in met zout en haal eventuele kogeltjes eruit.
Verwarm ondertussen in een pan de zuurkool zodat deze lekker warm wordt. Om uitdrogen te voorkomen kun je een paar eetlepels water bij de zuurkool in de pan erbij doen.
Verwarm een koekenpan met dikke bodem op hoog vuur met een beetje zonnebloemolie. Schroei hierin de hazenrug direct dicht. Laat het vlees rustig de tijd nemen om een bruin korstje te ontwikkelen, maar hou het vuur hoog. Keer het vlees gelijkmatig, zodat aan alle kanten het vlees mooi is dichtgeschroeid en een mooie bruine kleur heeft.
Let op het vlees mag van binnen nog lekker rosé zijn dus gaar niet te lang ongeveer 4 tot 5 minuten. Als je op het vlees duwt voel je de garing. Voelt het zacht dan is het rosé van binnen.
Doe de laatste minuut de roomboter erbij en haal de hazenrug lekker door de boter in de pan. Haal uit de pan en laat even rusten voordat je de rug tegen de draad in gaat aansnijden in dunne plakken. Leg de plakken op de warme zuurkool. Bestrooi met versgemalen zout en peper en besprenkel met een lekkere zoete sojasau van Tomasu.
:quality(10):blur(10,10))