Per de Man x Tomasu
Spicy Kip katsu Sando
:quality(10):blur(10,10))
"Pittige Kip Katsu Sando voor DRIP festival 2024"
Ingrediënten
Voor de Kip Katsu
- 8 dikke sneetjes briochebrood
- 4 kippendijfilets
- 200 g bloem
- 3 eieren, losgeklopt
- 200 g panko paneermeel
- Plantaardige olie om in te frituren
Voor de pittige saus
- Tomasu sambal (naar smaak)
- Kewpie mayonaise
Voor de witte koolsalade
- 250 g witte kool, fijngesneden
- Snufje zout
:quality(10):blur(10,10))
Bereiding
Kip voorbereiden
Plat de kip een beetje met je handen. Maak de kip niet te dik, dit maakt hem minder sappig. Breng op smaak met zout, zwarte peper, knoflookpoeder en uienpoeder.
Paneerstation voor de kip
Zet drie diepe borden klaar. Het eerste bord met bloem op smaak gebracht met zout en peper, het tweede bord met geklutste eieren en het derde bord met panko paneermeel. Haal de kip eerst door de bloem, dip daarna in de geklutste eieren en bedek grondig met panko. Druk de panko stevig aan om een gelijkmatige laag te creëren.
Witte koolsalade
Snijd witte kool fijn en meng met zout. Masseer het zout erin - dit zorgt ervoor dat er wat vocht vrijkomt. Zet opzij.
Pittige saus
Meng Tomasu Sambal met Kewpie mayonaise.
Kip Katsu frituren
Verhit olie tot 170°C. Plaats de gepaneerde kip voorzichtig in de hete olie en frituur 6-8 minuten tot goudbruin. Zorg ervoor dat de kip helemaal gaar is. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi na het frituren met wat Tomasu sojazout.
Sando samenstellen
Leg 2 sneetjes brioche brood neer voor één sando. Smeer de pittige saus aan één kant, leg de gefrituurd chicken katsu erop en voeg wat van de koolsalade toe.
:quality(10):blur(10,10))