Door Tomasu
Tomasu Old Fashioned
:quality(10):blur(10,10))
Ingrediënten
- 60 ml bourbon
- 5ml Tomasu zoete soja saus
- 10 ml suiker siroop
- 2-3 druppels Angostura bitters
- 1 sinaasappelschil voor garnering
- ijs om het glas te koelen
- Ijs om te serveren
Gebruiksvoorwerpen
- Meng glas
- Meng lepel
- Zeef
- glas (gekoeld)
:quality(10):blur(10,10))
Bereiding
Meng in een mengglas de bourbon, de Tomasu zoete sojasaus en de suikersiroop. Voeg een paar ijsblokjes toe en roer tot het goed gekoeld is.
Voeg 2-3 druppels Angostura-bitter toe en roer kort om op te nemen. Zeef het mengsel over een groot ijsblokje in een gekoeld glas.
Garneer met een sinaasappelschil.
Tips
Rand het glas af met een mix van gemalen tomasu zout en bruine suiker voor een extra umami-zoet contrast.