Door Blendbrothers - EAT THIS MEAT
Tartaar van bovenbil met Tomasu en zure room
:quality(10):blur(10,10))
"Je hebt zoveel delen van het rund die je kunt gebruiken voor tartaar. Een bavette is goed, maar een bovenbil is ook top. Je kunt ze op allerlei manieren aanmaken, maar wij werken hierbij zo puur mogelijk: met Tomasu, zure room en kersblad. We maken ze ook vaak aan met een garum. Een gefermenteerde vis-sojasaus, maar dan gemaakt op basis van het Rubia Gallega-rundvlees."
Ingrediƫnten
Gepekelde ui
- 240 g water
- 29 g suiker
- 3 g zout
- 120 g chardonnay-azijn
- 1 ui, versnipperd
Tartaar
- 90 g Holstein-rundvlees van de bovenbil
- Snuf peper
- 5 g Tomasu Sweet Soy Sauce
- 5 g Tomasu Soy Sauce
- 5 g ui, gepekeld
- 10 g zure room
- 3 blaadjes Oost Indische kers
:quality(10):blur(10,10))
Bereiding
Doe het water in een kookpot en voeg de suiker, het zout en de azijn toe. Laat opkoken en leg de versnipperde ui in het kookvocht. Laat een nachtje rusten.
Plaats het vlees een uurtje in de diepvries. Snijd het vlees halfbevroren in tartaar. Maak aan met peper, de soja sauzen en de gepekelde ui.
Dresseer in een serveerring en werk af met een likje zure room en enkele blaadjes Oost-Indische kers.