Door Michel Lambermon - SVH Master Chef

Gegrilde Chinese kool met Soja uien

"In dit recept hebben we de smaken van de Big Green Egg en Tomasu op een heel bijzondere manier samengebracht."

Ingredienten

Gegrilde kool

  • 1 Chinese kool
  • 4 el olijfolie
  • 4 el ras el hanout
  • 2 el crème fraîche
  • ½ el sojasaus met gerookte walnoten (Tomasu)
  • 1 el zeewiervlokken
  • 4 takjes kervel

Soja-uitjes

  • 30 kleine uitjes
  • 1 topje tijm
  • 1 topje rozemarijn
  • 1 el honing
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el sojasaus met gerookte walnoten (Tomasu)

Benodigdheden

  • ConvEGGtor
  • Gietijzeren rooster
  • Groene braadpan

Voorbereiding

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng de temperatuur, met de ConvEGGtor en de Cast Iron Grid, naar 170 °C. Bind ondertussen de Chinese kool met slagerstouw (4 cm ertussen) zo strak mogelijk vast. Snijd de kool in 4 gelijke stukken.

Breng wat water aan de kook. Pel de uien, voeg ze toe aan het kokende water en blancheer ze circa 1 minuut. Giet de uien af ​​en spoel ze in een vergiet met koud water. Laat de uien uitlekken en droog ze af op een schone theedoek.

Bestrijk de koolplakken op de snijvlakken met de olijfolie. Bestrooi met de ras el hanout en zout en peper naar smaak.

Bereiding

Leg de plakken Chinese kool op het rooster en gril ze 4-5 minuten per kant. Sluit na elke handeling de deksel van de EGG.

Haal de plakken Chinese kool uit de EGG en leg ze apart. Verwijder het rooster en de convEGGtor en plaats het rooster terug. Breng de temperatuur van de EGG naar 190 °C. Ris ondertussen de blaadjes van de tijm en de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Knip een cirkel bakpapier uit die iets kleiner is dan de deksel van de Green Dutch Oven.

Plaats de deksel van de Green Dutch Oven op het rooster en voeg de honing toe. Laat deze karamelliseren en voeg vervolgens de geblancheerde uien en de fijngehakte kruiden toe.

Blus af met de balsamicoazijn en voeg 3 eetlepels Tomasu smoked Walnut Soy Sauce toe. Bedek met bakpapier en sluit de deksel van de EGG. Laat de uien 12-15 minuten bakken.

Meng ondertussen de crème fraîche met een halve eetlepel Tomasu gerookte walnoten sojasaus.

Bestrooi de plakjes Chinese kool met het crème fraîchemengsel. Strooi er de zeewiervlokken over en schep wat uitjes uit. Garneer met een takje kervel.