Tomasu Zout

Tomasu soja zout - Een logische stap

Bij Tomasu gaat het nooit om het simpelweg toevoegen van nieuwe producten aan ons assortiment. Voor ons betekent elke creatie een verdieping van ons vak, niet slechts een verbreding. Tomasu Salt is daarop geen uitzondering; een product dat op natuurlijke wijze is voortgekomen uit ons productieproces en onze filosofie, en dat we met trots eindelijk kunnen delen.

Tomasu Salt was niet iets dat we doelbewust wilden creëren, alleen maar om iets nieuws te hebben. In plaats daarvan evolueerde het organisch, omdat een van de belangrijkste ingrediënten in onze sojasaus – gros sel de Guérande (zout) – een eigen leven leek te eisen. De eerste versie van dit zout maakten we 5 à 6 jaar geleden, maar destijds waren we zo gefocust op onze andere producten dat het op de achtergrond bleef.

Pas toen we dit zout zelf dagelijks gingen gebruiken, begonnen we serieus te overwegen om het beschikbaar te maken voor anderen. We konden er moeiteloos mee doorgaan, alsof we het altijd al zo hadden gedaan. Kortom, Tomasu Salt was gewoon logisch.

We gebruiken gros sel de Guérande (zout) zout als een van de vier basisingrediënten in onze sojasaus, en nu zijn we nog een stap verder gegaan door het zout te vermengen met onze sojasaus en het een tijdje te laten rijpen in voormalige sojasaus vaten voor minimaal 12 maanden. Door dit proces kan het zout de rijke tonen van zowel het hout als de sojasaus absorberen, wat resulteert in een product dat rijk is aan umami en vol diepte.

Wij zijn benieuwd hoe je het in jouw kookkunsten gaat verwerken. Onze ervaring is dat het zowel in grove vorm als fijngemalen prachtig werkt. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar het vermalen met een vijzel voor een betere smaakervaring, maar als je liever een molen gebruikt, raden we een keramische zoutmolen aan.

We presenteren Tomasu Salt graag naast onze sambal - samen vormen ze onze interpretatie van "Salt &Pepper". En wij zijn blij dat we dit met jullie kunnen delen!

Tomasu soja zout