Ingrediënten
- 70 ml olijfolie
- 35 ml rijstazijn
- 35 ml oestersaus
- 70 ml gembersiroop
- 100 ml Tomasu Sweet Spicy Soy Sauce
- 50 ml Tomasu Soy Sauce
- 2 tl Tomasu Soy Sambal
- 1 tl kerriepoeder
- 1 grote sjalot, heel fijn gesnipperd
- 1 teen knoflook, heel fijn gesnipperd
- 3 lente-uitjes, in hele fijne ringetjes
- 1 cm verse gember, heel fijn gesnipperd
:quality(10):blur(10,10))
Bereiding
Zorg dat de sjalot, knoflook, lente-ui en verse gember echt superfijn zijn. Dit zorgt voor een mooie structuur en voorkomt overheersing van stukjes. Verhit de olijfolie op lage temperatuur in een pannetje. Voeg de fijngesneden sjalot, knoflook, gember en het kerriepoeder toe. Laat dit rustig 5–10 minuten zachtjes sudderen zonder dat het gaat bakken of bruinen. Dit haalt de aroma’s mooi naar boven.
Haal het pannetje van het vuur en laat de olie met de kruiden een paar minuten afkoelen. Giet het oliemengsel (inclusief alle stukjes) in een mengkom. Voeg de rijstazijn, oestersaus, gembersiroop, Sweet Spicy Soy Sauce, Soy Sauce en Soy Sambal toe. Roer alles goed door. Voeg als laatste de fijngesneden lente-ui toe en roer het nog een keer door.
:quality(10):blur(10,10))
:quality(10):blur(10,10))
:quality(10):blur(10,10))